notes!

apa yang ada dalam blog ini adalah hak milik peribadi.. apa yang tertulis dalam blog ini adalah hak penulis sendiri.. dan, selagi tidak 'mention' nama sesiapa itu tidak melibatkan sesiapa.. mahupun yang masih hidup atau yang telah tiada.. jika rasa tidak selesa, sila jangan baca..tiada paksaan untuk masuk dalam blog ini.. ngee ~ smile :D
selalu ada HARAPAN bagi mereka yang BERDOA.. selalu ada JALAN bagi mereka yang BERUSAHA..
yang benar, ejahh!

22 November 2015

Convocation Day!

Assalamualaikum.

Yeahh! Alhamdulillah. Dah selamat berkonvo! Tak sabar pula nak tunggu gambar photoshoot PreConvo semalam. but its okay, aku nak share gambar hari ne laa. haha. jangan terkejut. dengan penuh semangat. Choii! oh yaa. ada pula sebiji gambar preconvo yang raw kena bagi oleh photographer semalam. heeee. 

haha. ne time photoshoot before ConvoDay esoknya. gilerr Style rock. takdanya nak ayu. >.<

First time actually buat real photoshoot. Kaku gilaa susah nak senyum ikhlas. bukan apa, aku bukannya pandai sangat nak bergambar. nasib baik photographer tu jenis enjoy, santai, baik hati. Maka dia redha dengan style Thug Life aku. hahahahha ~

Okay ne lepas dah naik atas pentas tadi. 






Ne semua camera npon. photoshoot sambung esok petang. Fuhh. 3 hari penat bergambar seja haha. okay insyaallah, nanti bila gambar dah siap aku akan kongsi lagi. Terima kasih!

Have a nice day ~


16 November 2015

Graduation!

Assalamualaikum..

Finally sampai juga untuk majlis ne. even terlajak setahun tapi tak mengapa. Konvo tahun lepas ke, konvo tahun ne ke, konvo tahun depan ke atau tahun bila-bila pun still sama. tak ada ruginya. nak cakap rugi masa tak juga. sedangkan yang konvo awal pun still terkapai kapai cari pekerjaan. ada juga yang masih duduk rumah since konvo lepas. so, apa bezanya? Still the same kan? apa omputih cakap, same boat? kahkah entah rambang je buat ayat. betul salah tak kisahlah.

Actually nak cakap aku excited sangat tak juga. nak cakap aku tak excited tak juga. Half half la rasanya. Tapi tulah ne pun last minute baru cari baju segala. dan baru tadi purchase jubah nak di pakai masa majlis nanti. Sabtu lepas jalan dengan Ira berabis cari baju tak jumpa. lepas tu nak cari kalau boleh dark blue. entah napalah mengada sangat nak kaler macam tu dalam kepala. Tapi last last tak jumpa juga. takda yang menarik. Pastu kononnya nak pakai blouse yang nampak macam baju kurung bila pakai ngan skirt. so, belilah blouse kaler biru yang cantik menarik tertarik haha. sampai geram sendiri. pastu sampai rumah, dah lain pula rasa. macam tak sesuai. sebab tu lah baru tadi pegi survey online shop. nampak jubah princess cut gitu. pastu jumpa pula kaler dark blue. memang nahh terus beli. pastu siap cakap ngan seller tu lagi kalau bleh jubah tu sampai dalam minggu ne sebab nak pakai konvo ahad nanti. haha. Insyaallah harap dipermudahkan untuk sampai dalam minggu ne. 

Then, after convo Insyaallah kitorang satu family akan bercuti! yey! tak sabar rasanya. tapi aku rasa bersalah jugalah. kan aku baru start kerja baru pastu tak sampai sebulan aku kerja, aku dah apply cuti seminggu. Alhamdulillah nasib baik kena approve. Tak sabar! aku lebih excited nak bercuti berbanding nak convo kihkihkih. sampai umi pun tegur, "orang sibuk pasal nak convo, dia sibuk nak bercuti" haha. aiyooo. I'm sorry. Manatau nanti time vacation bleh jumpa jodoh yang hensem, tall, ala ala anime kahkahkah. kbai, >.<

okeylah tu jelah nak share. nanti ada masa update lagi. Insyaallah nanti update outdoor family photo shoot. haraplah cameraman tu nanti pandai adjust supaya aku nampak kurus haha. aku ne dah la makin chubby. pastu kalo satu badan chubby takpa. ne bahagian tengah jak makin membesar. risau sendiri la pula haha. oklah. itu saja untuk harine. see you again! 

have a nice day!

Copyright© 2015, All Rights Reserved by Syahridzeah